Anneke Siemensma

 

Anneke SiemensmaIk ben geboren in 1969 als oudste in een groot gezin. Ik ben getrouwd met Jouke en samen hebben we zes kinderen die bijna allemaal de deur uit zijn. Na mijn eerste burn-out was ik rond mijn 35e een tijdlang depressief. Ik wist niet zo goed meer wie ik was en wat ik wilde. Gelukkig kwam ik daar met hulp goed door heen. Nog weer later kreeg ik angst- en stressklachten die te maken hadden met emotionele verwaarlozing op heel jonge leeftijd. Het heeft tijd en veel tranen gekost om daar een weg in te vinden. Het was spannend om kwetsbaar te zijn en me emotioneel te verbinden met een veilige ander. Maar het bracht wel genezing. Ik leerde dat ik veel dingen in het leven wel 'zelf' moet doen, maar dat ik niet alles 'alleen' hoef te doen.

Mijn eigen levenservaring inspireert mij om anderen te helpen die te maken krijgen met psychosociale problematiek. Ik heb eerst de School voor Pastoraat van Stichting Koinonia gevolgd. Daarna de 4-jarige HBO Registeropleiding tot Psychosociaal Therapeut bij De Roos Opleidingen. Sinds 2018 heb ik een eigen praktijk voor psychosociale hulpverlening.

Ik leef en werk vanuit een christelijke levensovertuiging. Dat betekent voor mij vooral dat ieder mens de moeite waard is en altijd weer een nieuw begin mag maken. Als jij een andere levensvisie hebt, ben je overigens net zo welkom!

Underweis

Underweis (Fries voor ‘onderweg’) is geïnspireerd door het Bijbelverhaal van het volk Israël dat zuchtte onder de slavernij in Egypte en dan onder leiding van Mozes door de woestijn trekt op weg naar het beloofde land. De woestijn symboliseert de periode dat het volk onderweg is, de periode tussen slavernij en vrijheid.

 ‘Drie dagen gingen zij door de woestijn en vonden geen water.’ (Exodus 15:22b)

Soms loop je vast in het leven. Bepaalde gebeurtenissen, verdriet of somberheid geven je het gevoel dat je rondloopt in een woestijn zonder water. Je wilt het graag anders, je weet alleen niet hoe. Maar als het leven bijna te zwaar wordt, is daar een oase.

‘Toen kwamen zij bij Elim. Daar waren twaalf waterbronnen en zeventig palmbomen. Zij sloegen daar hun kamp op aan het water.’ (Exodus 15:27)

Underweis wil voor jou zo’n oase onderweg zijn waar je even stil mag staan en op krachten kunt komen. Een plek die je richting geeft voor het vervolg van je reis.