Psychosociaal therapeut of psycholoog Friesland

Zoek je een psychosociaal therapeut of psycholoog in Friesland? Dan ben je bij Underweis aan het goede adres. Lees hier waarmee Underweis je kan helpen.

 

Erkennen van je probleem is het begin van de genezing

Ben je depressief of heb je last van stress? Heb je het gevoel dat alles even te veel is? Door omstandigheden of door dingen die je mee maakt, kun je soms vast lopen. Dat jij op zoek bent naar een therapeut of psycholoog in Friesland, betekent waarschijnlijk dat dat op dit moment voor jou ook geldt.

Wat goed dat je om hulp zoekt! Het genezingsproces begint namelijk met het erkennen dat het niet goed met je gaat, dat je tegen problemen aan loopt. En deze problemen laten zich niet wegdenken of wegduwen, maar vragen erom om gezien en gehoord te worden. Een wond heeft het nodig om verzorgd te worden. Dat geldt niet alleen voor lichamelijke wonden, maar ook voor psychische verwondingen.

Hoewel we het vaak lastig vinden om hulp te zoeken bij een therapeut of psycholoog in Friesland, kan dat je wel helpen om sneller weer een begaanbare weg te vinden.

 

Hulp van een therapeut of psycholoog Friesland

Als je hulp zoekt bij een therapeut of psycholoog in Friesland, heeft dat meestal te maken met patronen waarin je vast bent gelopen. Van jongs af aan zijn er twee basisdingen die we leren in het leven.

Het eerste heeft te maken met hoe we naar ons zelf kijken. Door de ogen van onze opvoeders, meestal onze ouders, leren we naar onszelf te kijken. Als er met liefde naar jou wordt gekeken, leer je dat je de moeite waard bent. Misschien heb jij echter het gevoel dat je juist waardeloos of slecht bent.  Dat klopt niet! Niemand is waardeloos. Dit gevoel is vaak een signaal dat je geregeld waardeloos of slecht behandeld bent. Ondanks dat je ouders het misschien goed bedoelden, want dat doen alle ouders.

Het tweede wat we hebben geleerd is hoe we omgaan met anderen. Is er voldoende vertrouwen? Hoe zijn de verantwoordelijkheden verdeeld? Ook als je daarin vast bent gelopen kun je terecht bij een therapeut of psycholoog in Friesland, zoals Underweis.

 

Werkwijze Psychosociaal therapeut of psycholoog Friesland

Een therapeut of psycholoog in Friesland helpt je graag weer op weg. Bij Underweis ben je welkom voor een gratis kennismakingsgesprek. In dit gesprek hoor ik graag van je waar je tegen aan loopt op dit moment in je leven. Ik vertel jou iets over de manier waarop ik als psychosociaal therapeut werk en samen kijken we of het klikt tussen ons. Als dat zo is, maken we een afspraak voor een vervolggesprek.

Tijdens de intake diepen we jouw hulpvraag verder uit.  Misschien heb je die zelf niet eens zo goed voor ogen, maar ‘zit je gewoon niet lekker in je vel’. Door middel van vragen krijgen we dat steeds helderder. We stellen een behandelplan op waarin jouw hulpvraag wordt omschreven en wat de doelen zijn die jij graag wilt bereiken.

Het gesprek staat centraal in de begeleiding. Dat betekent dat het voor het slagen van het traject heel belangrijk is dat jij je op je gemak voelt bij de therapeut of psycholoog Friesland waar jij de gesprekken mee hebt.

 

Kosten van een therapeut of psycholoog Friesland

Er is een verschil de kosten voor jou als je hulp zoekt bij Underweis psychosociale therapie of bij een psycholoog in Friesland.

Bij Underweis ben je welkom voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. De hulp van Underweis valt onder de alternatieve zorg. Dat betekent dat je hiervoor geen eigen risico betaalt. Je hebt ook geen verwijzing van je huisarts nodig. De vergoeding van de gesprekken hangt af van jou zorgverzekeraar en dan met name hoe jij aanvullend verzekerd bent. Kijk hier voor de vergoedingen van alternatieve zorg bij de verschillende zorgverzekeraars.

Voor een behandeling door een psycholoog in Friesland betaal je eerst je eigen risico (€ 385,00). Daarna worden de kosten grotendeels vergoed door je zorgverzekeraar, maar daarvoor heb je wel een verwijzing van je huisarts nodig. Een eerste gesprek bij een psycholoog in Friesland is niet gratis.

Bel of mail gerust voor meer informatie
of een vrijblijvend kennismakingsgesprek

psycholoog Friesland