Zoek jij christelijke psychosociale hulpverlening: welkom bij Underweis!

Voor christelijke psychosociale hulpverlening kun jij op korte termijn terecht bij Underweis. Maak een afspraak en kom gratis kennismaken!

Psychosociale hulpverlening: voor wie?

Ieder mens maakt in het leven periodes mee dat het even niet zo lekker gaat. Ook al laten we dat niet graag aan elkaar zien, dit geldt voor iedereen! Soms is daar een directe aanleiding voor. Bijvoorbeeld als een dierbare is overleden. Of als je ontslag hebt gekregen. Soms komt het geleidelijk aan. Je merkt ineens dat je langzaam wegzakt in somberheid. Het is lang geleden dat je eens lekker hebt gelachen of echt uitgelaten was. Of de stress van het werk in combinatie met je gezin groeit je sluipenderwijs boven het hoofd. Misschien loopt je relatie niet lekker. Of is het contact met je ouders lastig. Christelijke psychosociale hulpverlening kan je dan helpen.

In de christelijke psychosociale hulpverlening staat het gesprek en het contact centraal. Het gaat er om wie jij bent als mens, met je unieke kwaliteiten, gaven en talenten. In de loop van ons leven raken we het zicht op onszelf soms kwijt. Er wordt van jongs af aan al gevraagd om te presteren en ons aan te passen. Psychosociale hulpverlening wil jou helpen om het contact met je eigen kern, je eigen hart, opnieuw te maken.

Een aantal voorbeelden van problemen waarmee mensen bij christelijke psychosociale hulpverlening aankloppen zijn:

 • Ik zit niet lekker in mijn vel
 • Ik kan mijn gedachten niet stopzetten
 • Ik kan slecht ‘nee’ zeggen
 • Ik heb last van dingen uit mijn verleden
 • Ik moet telkens huilen en ik begrijp niet waarom
 • Ik word vaak boos, soms om kleine dingen

 

Waarom christelijke psychosociale hulpverlening?

Naast deze ‘algemene’ problemen kan christelijke psychosociale hulpverlening van toegevoegde waarde zijn als het gaat om vragen als:

 • Wat is de zin van mijn leven?
 • Moet ik vergeven?
 • Zou God wel van mij houden?
 • Hoe ga ik om met mijn angst voor de toekomst?
 • Verdien ik nog een nieuwe kans?

In de christelijke psychosociale hulpverlening worden de principes vanuit de psychologie gecombineerd met de principes uit de Bijbel. En als het gaat om Bijbelse principes dan is ‘genade’ het belangrijkste woord. Genade betekent dat je niet krijgt wat je eigenlijk verdient én dat je wel krijgt wat je eigenlijk niet verdient. Je hoeft jezelf niet uit je eigen moeras te trekken. De liefde van God is je vangnet en de dragende kracht onder je leven. Er is een God die jou heeft gemaakt, die jou ziet, die jou kent en bovenal: die van jou houdt! Ongeacht de situatie waar je je op dit moment in bevindt. Dat te weten geeft rust en ontspanning; een belangrijk uitgangspunt voor herstel.

Daarnaast maken we gebruik van de principes uit de psychologie. Immers: de God die de mens heeft bedacht en gewild, heeft ook de ‘psychologie’ van die mens gemaakt. De meeste genezingsprocessen komen niet in de vorm van een wonder, maar via de langzame weg van vallen en weer opstaan. In verbinding met de mensen om je heen. Dat geldt ook in de christelijke psychosociale hulpverlening.

 

Aanmelding en kosten van christelijke psychosociale hulpverlening

Bij Underweis kun je op korte termijn terecht voor psychosociale hulpverlening. Je kunt contact opnemen via de website. Of bellen, mailen of appen om een afspraak te maken. Het eerste gesprek is gratis. Ook kun je nog even rustig nadenken of deze hulpverlening bij jou past. Het is belangrijk voor het slagen van het hulpverleningstraject dat je je vrij voelt om te praten over alles waar je mee zit; een ‘klik’ tussen cliënt en hulpverlener helpt daarbij het allerbeste.

De christelijke psychosociale hulpverlening van Underweis valt onder de ‘alternatieve zorg’. Als jij aanvullend verzekerd bent, vergoed je zorgverzekeraar wellicht een deel van de kosten. Als je dat niet zeker weet, kun je dit navragen bij je zorgverzekeraar. Of kijk op de site van de zorgwijzer

Van harte welkom bij Underweis!

Bel of mail gerust voor meer informatie
of een vrijblijvend kennismakingsgesprek

christelijke psychosociale hulpverlening