Christelijke therapeut: Underweis helpt je op weg

Anneke Siemensma is een christelijke therapeut en werkt voor Bureau Underweis in Koudum. Ben je geïnteresseerd? Maak dan een afspraak en kom een keer gratis kennismaken!

 

Op zoek naar een christelijke therapeut

Je hebt waarschijnlijk gegoogeld op ‘christelijke therapeut’ en bent zo op mijn website terecht gekomen. Als je psychische problemen hebt én je bent christen, dan is het goed om een christelijke therapeut te zoeken. Je levensovertuiging en de problemen waar je tegen aan loopt, zijn niet los te koppelen. Een mens is één geheel. Vaak zal je geloof dus een rol spelen bij het omgaan met je problemen en in het vinden van de weg die jij wilt gaan. Bij een christelijke therapeut kun je dat verhaal kwijt. Maar ook als je moeite hebt met bepaalde geloofszaken, begrijp ik waar het over gaat. Christelijke thema’s als vergeving, eigenwaarde en naastenliefde klinken mooi, maar zijn in de praktijk van het dagelijkse leven soms een hele worsteling. Daarom verbind ik psychologie en geloof graag met elkaar. Zowel in mijn eigen leven als in mijn werk met cliënten.

 

Wat is psychosociale hulpverlening

Underweis is een praktijk voor psychosociale hulpverlening. Ik ben dus een christelijke therapeut en tegelijk psychosociaal hulpverlener. In de psychosociale hulpverlening staat het gesprek en het contact centraal. Het gaat er om wie jij bent als mens, met je unieke kwaliteiten, gaven en talenten. Ik leer jou graag kennen en probeer zo goed mogelijk aan te sluiten bij wie jij bent. Misschien ben jij een heel eind afgedwaald van wie je in de kern van je wezen bent. Er wordt van jongs af aan al vaak gevraagd om te presteren en ons aan te passen. Als christelijke therapeut geloof ik dat je tot je bestemming mag komen als je opnieuw in contact komt met je diepste kern, je eigen hart. Soms moet je daarvoor best wel even diep graven. Wie ben jij? Wat voel jij? Wat wil jij? En hoe mag jij dat vorm geven in relatie tot de mensen om je heen? Hoe kun jij van betekenis zijn voor jezelf, voor een ander en voor de wereld? Jij bent van waarde! Om aan te sluiten bij wie jij bent, maak ik gebruik van verschillende interventiemethodieken. Dat heet integratief werken. Ik volg dus niet één bepaalde richting of protocol. Als christelijke therapeut is de basis van de begeleiding altijd dat het in overeenstemming is met de normen en waarden van de Bijbel.

 

In therapie bij Underweis

Om een afspraak te maken bij Underweis is het niet nodig dat je een verwijzing krijgt van je huisarts. Bij een psychosociaal christelijke therapeut kun je terecht zonder doorverwijzing. Je kunt contact opnemen via het contactformulier op de website, maar je mag ook bellen of een appje sturen. We prikken dan een moment om met elkaar kennis te maken. Dat kan meestal  binnen 1 of 2 weken. Als je besluit om in therapie te gaan volgt de intake en starten we met de begeleiding. Aan de hand van je hulpvraag en wat jij nodig hebt, maak ik als christelijke therapeut een behandelplan. Dit bespreken we samen. Na een aantal gesprekken evalueren we samen hoe het gaat en we bespreken of we nog op de goede weg zitten. Uiteindelijk kun jij uitgerust en opgeladen je eigen weg vervolgen!

 

Kosten van een christelijke therapeut

Het kennismakingsgesprek bij de christelijke therapeut is gratis en vrijblijvend. Je mag hierna rustig besluiten of je verder wilt of niet. De vervolggesprekken kosten 65,- euro  en duren ongeveer een uur. Je betaalt voor deze gesprekken geen eigen risico. Van de kosten van de gesprekken bij de christelijke therapeut kun je een deel vergoed krijgen vanuit de zorgverzekering. Dat geldt alleen als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve zorg. Je kunt dit navragen bij je zorgverzekeraar. Ook op de site van de zorgwijzer vind je een overzicht van de vergoedingen voor psychosociale therapie waaronder ook Underweis valt.

Bel of mail gerust voor meer informatie
of een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Christelijke therapeut