Underweis is gespecialiseerd in individuele therapie voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar.

 • Zit je niet lekker in je vel?
 • Wil je stoppen met piekeren?
 • Heb je het gevoel dat anderen je niet serieus nemen?
 • Kun je moeilijk ‘nee’ zeggen?
 • Voel je je opgejaagd of schuldig?
 • Baal je vaak van jezelf?
 • Vind je het lastig om jezelf te zijn bij anderen?
 • Slaap je slecht?
 • Wil je graag meer zelfvertrouwen?
 • Wil je graag relatietherapie maar je partner wil niet mee?
 • Heb je woede-uitbarstingen maar weet je niet waarom?
 • Heb je problemen met (schoon-)ouders?
 • Zit je in een rouwproces en wil je hierover praten?
 • Weet je niet zo goed wie je bent en wat jij zelf wilt?

Herken jij jezelf in een aantal van deze vragen en wil je het anders?

Psychosociale therapie

Als psychosociaal therapeut help ik mensen met klachten als depressie, somberheid, angst of spanning, stress en burn-out, faalangst, schuldgevoel, HSP (hooggevoeligheid), problemen in diverse relaties, lichamelijke klachten zonder duidelijke medische oorzaak, identiteitsproblemen, verdriet, trauma, zingevingsvragen, e.d.

Samen met jou kijk ik als psychosociaal therapeut naar bepaalde patronen die jij je eigen hebt gemaakt in de loop van je leven. Zeker toen je klein was werkte dat goed. Jouw (aangepaste ) gedrag zorgde ervoor dat mensen jou accepteerden of voor je zorgden. Maar in de loop van je leven kun je jezelf hierdoor kwijtraken en dan wegen de voordelen niet meer op tegen de nadelen. Tijdens de therapie leer je om goed voor jezelf te zorgen en trouw te blijven aan jezelf in het contact met anderen. Je luistert naar je hoofd en je hart, waardoor je beslissingen kunt nemen die goed voor jou zijn en goed voor de ander.

Cliëntervaringen

Vrouw, 42 jaar
Anneke is een poosje met mij opgelopen toen ik tegen een aantal dingen aanliep. In een aantal gesprekken hebben we het o.a. gehad over hooggevoeligheid, mijn gezin van herkomst, het voelen en uiten van emoties, grenzen stellen. Ik ben me bewuster geworden van hoe ik in elkaar steek. Ik heb geleerd om grenzen te stellen, minder te gaan pleasen en emoties te voelen en toe te laten. Anneke luisterde goed en stelde mij vragen die mij aan het denken zetten. Ze schiep een veilige sfeer en hielp mij om positief naar mezelf te kijken.

Vrouw, 56 jaar
Er werd goed naar mij geluisterd. Ik voelde me veilig en begrepen en ik kreeg goede handvaten om mee aan de slag te gaan. De bekende spiegel... ik heb veel over mezelf geleerd. Bedankt voor de hulp. Het heeft me goed gedaan.

Vrouw, 50 jaar
Ik voelde me veilig, vertrouwd, begrepen en gesteund. Ik heb geleerd over gedrag en hoe ik anders met dingen kan omgaan. Ik kan nu beter loslaten en heb mijn rouw een plek gegeven.

Vrouw, 40 jaar
Het was fijn om met Anneke "onderweg" te zijn. Ik kan mijn pad nu weer alleen vervolgen. Dank daarvoor!

Man, 51 jaar
Vanwege emotionele blokkades, problemen in relaties en moeite met het aangaan van vriendschappen, heb ik hulp gezocht. Door de therapie heb ik de juiste weg gevonden en ben ik gestimuleerd om deze weg te volgen. Ik leerde mijn emoties te herkennen, te benoemen en te 'omarmen'. Anneke heeft me hierbij heel prettig de goede weg op geholpen.

Vrouw, 61 jaar
Ik heb geleerd dat rouw verwerken niet ongezond is, maar bij het leven hoort. Belangrijk leermoment was ook dat ik nu weet dat ik de zorg voor andere volwassenen niet op mij hoef te nemen. Het heeft mij erg goed gedaan dat ik mij begrepen voelde.

Vrouw, 36 jaar
Ik voelde me vertrouwd en veilig om mijn verhaal te doen. Ik heb meer inzicht in mezelf gekregen en weet nu dat ik goed ben zoals ik ben. Ik heb geleerd om naar mijn lichaam te luisteren en hoe ik beter grenzen kan aangeven.

Vrouw, 58 jaar
Hartstikke begripvolle hulpverlener, met veel respect en een goed luisterend oor. Top, dank je!

 

Bel of mail gerust voor meer informatie
of een vrijblijvend kennismakingsgesprek