Relatietherapie Friesland: als je partner niet mee wil

Wil je graag in relatietherapie Friesland, maar ziet je partner dat niet zitten? Bij Underweis bied ik je een programma wat je zélf kunt doen om je relatie te verbeteren. In je eentje dus. Welkom!

 

Relatietherapie Friesland, waarom zou je dat doen?

Je zit waarschijnlijk op een punt in je relatie dat je je afvraagt of je wel de juiste partner hebt gekozen. De roze wolk van verliefdheid is allang verleden tijd. De dagelijkse routine en de drukte van het leven hebben de glans eraf gehaald. Het is alsof je vreemden voor elkaar bent geworden. Valt er nog wat te redden? Trek je de stekker er uit? Of is relatietherapie Friesland zinvol?

Als je geen heil meer ziet in je relatie lijkt scheiden een voor de hand liggende keuze. Toch blijkt uit de harde cijfers dat bij elkaar blijven een betere optie is. En al helemaal als er kinderen zijn. Uit een onderzoek onder duizenden stellen werden de koppels geselecteerd die ‘ongelukkig’ waren. Vijf jaar later was een deel van hen gescheiden. Maar de meeste stellen waren nog bij elkaar, wel of niet met relatietherapie Friesland. En wat bleek? Van deze stellen was maar liefst 66% weer gewoon blij met elkaar.

Een ander onderzoek volgde stellen die gescheiden waren. Na vijf jaar bleek dat de groep die hele grote huwelijksproblemen had gehad, gemiddeld iets gelukkiger was geworden van de scheiding. Maar de mensen die door te scheiden hun leven van ‘matig’ naar ‘goed’ wilden veranderen, voelden zich vijf jaar later gemiddeld juist een stuk ellendiger na de scheiding. Zowel mannen als vrouwen. Relatietherapie Friesland was voor hen achteraf gezien een beter alternatief geweest.

 

 

En de kinderen?

Een belangrijke overweging om wel of niet in relatietherapie Friesland te gaan houdt verband met eventuele kinderen. Het is niet zo dat kinderen beter af zijn door een scheiding omdat de ouders gelukkiger zouden worden. Ten eerste zagen we al dat gescheiden ouders over het algemeen juist niet gelukkiger worden. Maar daarnaast hebben kinderen ook veel minder last van een ongelukkig huwelijk dan de ouders. Van een scheiding hebben ze echter wel last. Kinderen van gescheiden ouders presteren gemiddeld lager op sociaal en emotioneel vlak en vertonen meer gezondheids- en gedragsproblemen.  Daarom is relatietherapie Friesland altijd het proberen waard voordat je definitief beslist om te scheiden.

 

 

Wat als je partner niet in relatietherapie Friesland wil?

Misschien heb jij gegoogeld op relatietherapie Friesland omdat je je relatie nog een kans wilt geven. Maar je partner ziet zo’n therapie niet zitten of een gesprek daarover lukt niet eens. In dat geval ben je bij Underweis ook in je eentje van harte welkom om aan je relatie te werken.

Bij Underweis bied ik je een programma waarin je stap voor stap leert wat je zelf kunt doen om jullie relatie te verbeteren. Je leert zien wat jouw rol is in de patronen waarin jullie samen vastlopen. Je krijgt weer  grip op je relatie omdat je niet hoeft te wachten op een verandering in je partner. Of op het moment waarop hij ook actief aan jullie relatie gaat werken. Een verfrissend en hoopvol traject omdat je daadwerkelijk iets kunt doen aan de problemen waar je tegenaan loopt! Relatietherapie Friesland, maar dan in je eentje.

 

 

Kom gratis kennismaken

Als jij wilt weten of relatietherapie Friesland “in je eentje” iets voor jou is, dan ben je van harte welkom voor een gratis eerste gesprek. Dat kan meestal op korte termijn. Onder het genot van een kop koffie of thee, maken we kennis met elkaar. Ik hoor graag jouw verhaal en ik vertel je wat meer over de therapie bij Underweis.

Als je aanvullend verzekerd bent, kun je wellicht een deel van de kosten van relatietherapie Friesland vergoed krijgen van je zorgverzekeraar. De gesprekken bij Underweis vallen niet onder de reguliere basiszorg, maar onder de alternatieve zorg. Dat betekent dat je geen eigen risico hoeft te betalen. Op de site van de zorgwijzer vind je een overzicht van de vergoedingen voor psychosociale therapie.

Bel of mail gerust voor meer informatie
of een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Relatietherapie Friesland