Christelijke psycholoog of therapeut gezocht? Welkom bij Underweis

Als jij op zoek bent naar een christelijke psycholoog of therapeut, maak dan nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek bij Underweis. Dat kan op korte termijn!

Waarom een christelijke psycholoog of therapeut?

Als jij op zoek bent naar een christelijke psycholoog of therapeut heb je daar een goede reden voor. Misschien ben je van huis uit met het geloof opgegroeid en heeft dat jou voor een deel gevormd. Of je er nu zelf nog wat mee doet of juist niet heel veel. Dan speelt dat geloof toch vaak een rol in de psychische problemen waar je tegen aan loopt. Een mens is nu eenmaal niet in stukjes te knippen, maar één geheel. Misschien is het geloof in de loop van je leven steeds belangrijker voor je geworden en vraag je je af wat God en geloof te maken hebben met jouw problemen en wat de toegevoegde waarde kan zijn.

Maar misschien is het ook wel precies andersom: je zoekt een christelijke psycholoog omdat jouw opvoeding waar het geloof een belangrijke rol in speelde je dwarszit. Je loopt tegen bepaalde dogma’s aan waar je niet mee uit de voeten kunt. Misschien vraag je je af of de regels van thuis en van de kerk niet veel te beklemmend zijn. Hoe zit het eigenlijk met de vrijheid waar de Bijbel het over heeft? Met deze en andere vragen kun je terecht bij een christelijke psycholoog of therapeut, dus ook bij Underweis.

 

Underweis, christelijke hulpverlening

Je kunt bij Underweis terecht als je vastloopt in je leven of als je tijdelijk een steuntje in de rug kunt gebruiken. Bijvoorbeeld:

 • Je piekert veel
 • Je bent somber of neerslachtig
 • Je zit niet lekker in je vel
 • Je moeite hebt met ‘nee’ zeggen
 • Je hebt last van zaken uit je verleden
 • Je hebt onverwerkt verdriet

Een christelijke psycholoog of therapeut helpt je met deze dingen, maar is ook juist van toegevoegde waarde als het gaat om vragen als:

 • Wat is de zin van het leven?
 • Wat ben ik eigenlijk waard?
 • Hoe kan ik mezelf ooit vergeven?
 • Wie ben ik en wat wil ik?
 • Hoe ga ik om met mijn angst voor de toekomst?

 

Moet ik zelf gelovig zijn?

Nee, dat is geen voorwaarde voor de christelijke psycholoog of therapeut. Het maakt niet uit wat jouw levensvisie is als jij bij Underweis komt. Jij bent volkomen vrij om zelf te kiezen wat jij wel en niet gelooft en ik respecteer dat. Het kan zelfs zo zijn dat je wat allergisch voor christenen bent omdat je in je opvoeding te maken hebt met strenge ‘christelijke’ regels of irritante christelijke mensen.

Mijn visie is dat iedereen de moeite waard is en dat elk mens altijd weer een nieuwe kans krijgt. Elk mens is uniek en van toegevoegde waarde. Wie jij bent is belangrijker dan wat jij doet of gedaan hebt. Dat is de basis van de manier waarop wij met elkaar om gaan. Als je je daar goed bij voelt, ben je van harte welkom bij een christelijke psycholoog of therapeut.

 

Kosten van een christelijke psycholoog of therapeut

Er is een verschil in de kosten voor jou als je hulp zoekt bij een christelijke psycholoog of bij een christelijke therapeut zoals Underweis. Bij Underweis ben je welkom voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. De hulp van Underweis valt onder de alternatieve zorg. Dat betekent dat je hiervoor geen eigen risico betaalt. Je hebt ook geen verwijzing van je huisarts nodig. De vergoeding van de gesprekken hangt af van jou zorgverzekeraar en dan met name hoe jij aanvullend verzekerd bent. Kijk hier voor de vergoedingen van alternatieve zorg bij de verschillende zorgverzekeraars.

Voor een behandeling door een christelijke psycholoog uit de reguliere GGZ betaal je eerst je eigen risico (€ 385,00). Daarna worden de kosten grotendeels vergoed door je zorgverzekeraar, maar daarvoor heb je wel een verwijzing van je huisarts nodig. Een eerste gesprek bij een christelijke psycholoog is niet gratis.

Als je deze vragen herkent, wil je graag snel geholpen worden. Gelukkig is er geen lange wachtlijst. Bij Underweis  kun je op korte termijn terecht. Via telefoon, mail of app kun je contact opnemen om een kennismakingsgesprek te plannen. Dan kijken we of we wat voor elkaar kunnen betekenen. Van harte welkom!

Bel of mail gerust voor meer informatie
of een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Christelijke psycholoog