Psychosociaal therapeut in Koudum

Als psychosociaal therapeut bij Underweis heet ik je van harte welkom. Je kunt bij mij op korte termijn en vrijblijvend terecht voor een gratis gesprek.

Underweis, psychosociaal therapeut

Mijn naam is Anneke Siemensma. Sinds 2018 heb ik een eigen praktijk als psychosociaal therapeut in Koudum. Je kunt bij mij terecht als je vastloopt in je leven of als je tijdelijk een steuntje in de rug kunt gebruiken. Als psychosociaal therapeut kan ik je helpen als je:

 • veel piekert
 • somber of neerslachtig bent
 • niet lekker in je vel zit
 • moeite hebt met emoties
 • niet goed weet wat je voelt of wilt
 • geen ‘nee’ durft te zeggen
 • opgejaagd of gestrest bent
 • last hebt van dingen uit je verleden
 • moeite hebt met bepaalde relaties
 • meer zelfvertrouwen wilt krijgen
 • vragen hebt over de zin van het leven
 • enzovoort…

Als je deze problemen herkent, wil je graag snel geholpen worden. Gelukkig is er geen lange wachtlijst. Bij een psychosociaal therapeut kun je op korte termijn terecht. Omdat ik het belangrijk vind dat je je veilig voelt, geef ik je eerst de gelegenheid om kennis met mij te maken. Dan kun jij je een beeld vormen van mij en van de praktijk. Ik kijk of jij met jouw hulpvraag bij mij op de juiste plaats bent. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Je kunt daarna beslissen of je bij Underweis in therapie gaat. Uiteraard ben je ook gedurende het traject nooit verplicht om langer te blijven dan voor jou goed voelt!

Christelijke hulpverlening

Als psychosociaal therapeut werk ik vanuit een christelijke levensovertuiging. Dat betekent niet dat jij als cliënt ook christelijk moet zijn. De praktijk staat open voor iedereen ongeacht levensvisie.

Mijn christelijke achtergrond komt vooral naar voren in de manier waarop ik als psychosociaal therapeut met de cliënt omga. Respectvol en zonder oordeel. Ik geloof dat ieder mens uniek is en bedoeld is om tot zijn of haar bestemming te komen. Iedereen is de moeite waard en heeft altijd de mogelijkheid om een nieuw begin te maken. Wat dat betekent, kun jij uiteindelijk alleen zelf ontdekken. Jij bent vrij om je eigen keuzes te maken. Jij mag voelen wat je voelt, vinden wat je vindt en denken wat je denkt. Dat geeft vrijheid. Maar die vrijheid staat niet los van verantwoordelijkheid. Hoe je die vrijheid tot uitdrukking brengt in je woorden en gedrag is namelijk jouw verantwoordelijkheid.

Als psychosociaal therapeut help ik jou graag om goed in contact te komen met jezelf, met je omgeving en, als je gelovig bent, met God. Doordat wij al vroeg in ons leven te maken krijgen met onrecht of gekwetst worden door mensen om ons heen, bouwen we een beschermende muur om ons hart. Dat is op dat moment nodig en effectief. Maar later in je leven kan dat tegen je gaan werken en je verhinderen om goed in contact te blijven met jezelf en anderen. In therapie leer je om die muren af te breken en daarvoor in de plaats grenzen te stellen.

 

In therapie bij Underweis

Om een afspraak te maken bij Underweis is het niet nodig dat je een verwijzing krijgt van je huisarts. Bij een psychosociaal therapeut kun je terecht zonder doorverwijzing. Je kunt contact opnemen via het contactformulier op de website, maar je mag ook bellen. We plannen dan een kennismakingsgesprek, meestal binnen 1 of 2 weken. Als je besluit om in therapie te gaan volgt de intake en starten we direct met de begeleiding. Aan de hand van je hulpvraag en wat jij nodig hebt, maak ik als psychosociaal therapeut een behandelplan. Dit bespreken we samen. Na een aantal gesprekken evalueren we samen hoe het gaat en of we bespreken of we nog op de goede weg zitten. Uiteindelijk kun jij uitgerust en opgeladen je eigen weg vervolgen!

 

Vergoeding zorgkosten psychosociaal therapeut

Als je hulp krijgt van een psychosociaal therapeut kun je een deel van de kosten vergoed krijgen vanuit de zorgverzekering. Dat geldt alleen als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve zorg. Je kunt dit navragen bij je zorgverzekeraar. Ook op de site van de zorgwijzer vind je een overzicht van de vergoedingen voor een psychosociaal therapeut.

Bel of mail gerust voor meer informatie
of een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Psychosociaal therapeut